Kalorický deficit

28.04.2021

Pojem, který by měli znát alespoň ti, kteří se definitivně rozhodli zatočit s nadváhou. Ať už se rozhodneme pro jakoukoliv dietu, měli by jsme pevně držet jedné zásady a tedy spočítat příjem kalorií tak, aby příjem nepřesahoval náš denní výdej kalorií.

    Na první pohled to vypadá strašně jednoduše, že ano? Ze startu to ale nebude vůbec jednoduché, jedná se o dost detektivní práci. Spočítat si nejprve kolik máme denní příjem kalorií a kdy je do těla dostáváme. Další detektivní práce nás čeká v obchodě. Postupně rozeznat potraviny podle jejich kalorických hodnot zabere trochu času.

    Co je tedy ten kalorický deficit? Kalorie je hodnota, kterou se označuje množství energie. Tělo čerpá energie z potravin, které obsahují rozdílné množství energie, tedy kalorií. Energii z potravin těla zpracuje a využije podle aktuální potřeby, popřípadě uloží na později.

    Tělo potřebuje přijmout dostatek kalorií, aby zachovalo současnou váhu. A právě kalorický deficit nastane v případě, kdy přijímáme méně kalorií, než naše tělo potřebuje k udržení stávající váhy. Ale jak bylo řečeno, tělo potřebuje dostatek kalorií k udržení tělesné váhy, a tak si tyto kalorie potřebuje někde načerpat. Zde přicházejí na řadu zásoby energie z dřívějška a tak se dostáváme tam kde potřebujeme, postupně shazujeme kila navíc.

Eat What You Need

EWYN - Blog © Všechna práva vyhrazena 2021
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky