Vitamín C

05.05.2021

    Vitamín C je jeden z těch vitamínů, které si tělo nedokáže vyprodukovat samo. Právě tento vitamín má však velkou spoustu zdraví prospěšných funkcí. 

    Tento vitamín najdeme ve velké řadě zeleniny a ovoce jako například pomeranče, citrusy, brokolice, špenát a další. Ne všem vyhovuje zařadit tyto suroviny do svého jídelníčku, a tak je namístě hledat pomoc v doplňcích stravy.

    Vitamin C je přírodní antioxidant, který podporuje náš imunitní systém. Chrání nás před volnými radikály. Nadměrné hromadění volných radikálů zapříčiňuje tzv. Oxidační stres, který je spojován s chronickými nemocemi. Příjem vitamínu C dokáže zvýšit hladinu antioxidantů až o třetinu.

    Podporuje také cévní systém a to hned ve více ohledech. Prvním takovým je ovlivnění vysokého krevního tlaku. Nepomůže jej odbourat úplně, ale i kousek po kousku může pomoci se snížením krevního tlaku a především těm, kteří již tyto problémy mají. Když už jsme u cévního systému, hlavním orgánem bude jistojistě srdce. Srdeční choroby jsou v dnešní době velmi časté, jen v Americe podlehne čtvrtina lidí ve spojení se srdeční chorobou.

    Těch prospěšných účinků tohoto vitamínu je povícero, poslední, o kterém si dnes řekneme, je ochrana před demencí. Jinak řečeno porucha paměti a myšlení, také v poslední době rozšířená porucha především u těch starších. Nízká hladina antioxidantů zhoršuje paměť a myšlení, což ukázali i nízké hladiny vitamínu C u lidí s touto poruchou.

    Nejjednodušší cestou jak dostat dostatek vitamínu C do těla tedy zůstává pomocí doplňků stravy. U nás najdete více druhů, zde je alespoň menší výběr:
https://www.ewyn.cz/vitamin-c-500mg-rose-hips-125-kapsli/
https://www.ewyn.cz/pro-recovery-1000g-vitamin-c-200g/
https://www.ewyn.cz/bcaa-2-1-1-500g-vitamin-c-200g/
https://www.ewyn.cz/rybi-kolagen-vitamin-c-100-kapsli/
https://www.ewyn.cz/provegan-beta-glucan-400mg--vitamin-c-60vcaps/

EWYN - Blog © Všechna práva vyhrazena 2021
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky