BCAA

22.04.2021

Nadpis BCAA často vidíme napsaný na krabičce suplementů. Doporučuje se pro tréninky zaměřené na růst svalové hmoty. Aby jsme však věděli správné působení BCAA, měli by jsme alespoň vystudovat biologii.

   BCAA aminokyseliny jsou dnes rozšířené napříč sporty, už dávno se nevyužívají jen pro silové tréninky. Trochu bych se teď vrátil k prvnímu článku o proteinech, kde je psáno, že se každá proteinová buňka skládá právě z aminokyselin. 

   Při tělesné zátěži dochází k čerpání energie z glukózy kolující v krvi. Jakmile se tyto zásoby vyčerpají, nastává čerpání z jiných zdrojů a pokud tělo nestačí přeměnit dostatek energie z tuků, což je náročnější a delší proces, začne tělo přeměňovat energie ze svalových buněk. Zde dochází k neustálému koloběhu a tak je zapotřebí doplňovat vitamíny, aminokyseliny a další. Především pak v podobě aminokyselin v doplňcích stravy jako jsou právě BCAA.

   BCAA nám také oddalují pocit únavy. Dostatečný přísun tohoto doplňku zabraňuje většímu fungování tryptophanu, který posílá zprávu do mozku v podobě signálu únavy. Doplňovat by jsme BCAA měli pak uváženě s ohledem na naše fyzické proporce a také fyzickou zátěží, kterou přes den máme.

https://www.ewyn.cz/aminokyseliny--bcaa/?order=name

Eat What You Need

EWYN - Blog © Všechna práva vyhrazena 2021
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky